VELIKA PROVJERA: Hajduk će igrati protiv europskog velikana!

FOTO:

Već je dobro poznato kako će Hajduk Split odraditi glavne pripreme u dalekom Portugalu gdje bi trebali odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Za sada su dogovorene dvije prijateljske utakmice, protiv švicarskog prvoligaša Servettea (13. siječnja), te starih Hajdukovih prijatelja praške Slavije (22. siječnja). A Slobodna Dalmacija danas piše kako će izabranici Dambrauskasa igrati protiv veliko Ajaxa!

Utakmica bi se trebala odigrati 9. siječnja s početkom u 14:30 sati, a čeka se samo još službena potvrda splitskog kluba, donosi isti izvor.

Hajduku bi ovo trebao biti čak osmi međusobni ogled s Ajaxom, a računajući prijateljske utakmice Bijeli se čak mogu pohvaliti i s pozitivnim omjerom protiv nizozemskog velikana. Prvi put su se susreli u prijateljskoj utakmici na Starom placu 1974. godine. Hajduk je tada bio izuzetno snažan, te sezone osvojio je drugu uzastopnu titulu prvaka Jugoslavije i i treći od pet uzastopnih Kupova.

Tri godine kasnije Bijeli su slavili s 1:0, te s 4:2 1979. godine, sve to na Starom placu. Ajax se ove poraze ‘osvetio’ u službenim susretima devedetih. Moćna generacija s imenima poput Edwina van der Sara, Franka Rijkaaarda, Franka de Boera, Clarencea Seedorfa, Edgara Davidsa, Patricka Kluiverta i Jarija Litmanena, a pod vodstvom trenera Louisa van Gaala najprije je bijele 1993. izbacila iz Kupa pobjednika kupova.

Hajduk je u prvom susretu koji se zbog rata u Hrvatskoj odigrao u Ljubljani slavio s 1:0 pogotkom Ivice Mornara, ali ih je na uzvratu u Amsterdamu Ajax deklasirao s 6:0. Dvije godine kasnije Ajax je s 0:0 u Splitu i 3:0 u Amstersdamu izbacio Hajduk u četvrtfinalu Lige prvaka koju je kasnije i osvojio.

GOTOVO JE: DINAMO ZAGREB DOGOVORIO NOVO POJAČANJE!

 

Komentari

komentara

« Povratak