POSEBAN RAZLOG: Nogometaši Arsenala sutra će igrati u potpuno bijelim dresovima!

FOTO:

Nogometaši Arsenala sutra igraju utakmicu trećeg kola FA kupa protiv nekada slavnog Nottingham Foresta.

Razlog je poseban

Nogometaši Arsenala u nedjelju će prvi i posljednji put u svojoj povijesti zaigrati u posve bijelim dresovima. Naime, Arsenal se uključio u kampanju „No More Red“, koja želi svrnuti pažnju javnosti na problem krvavih uličnih sukoba u Londonu, čiji je broj u posljednjih godina. Konkretno ti su sukobi učestali među teenagerskom populacijom, a alarmantnosti stanja govori i broj od čak 30 ubojstava među mladima tijekom 2021. godine.

Kampanja je pokrenuta nakon što je krajem protekle godine na ulicama Londona na smrt izboden 16-godišnjak. Iz Arsenalovog odjela za odnose s javnošću je potvrđeno kako se klub snažno zalaže za rješavanje ovog problema:

„Bijela je simbol borbe protiv zločina s noževima.”, rekao je Jack Ironside, iz Arsenalovog odjela za društvenu odgovornost pa nastavio:

„To je razorno za pojedince, razorno je za obitelji i razorno za zajednice u kojima žive. Ubojstva mladi su trauma za prijatelje i obitelj ubijenih osoba. Ubojstvo mijenja živote lokalne zajednice. Naš je zadatak da podignemo svijest i pokušamo naći rješenje.“

Dresovi sa sutrašnje utakmice neće biti na prodaju već će biti darovani društvenim organizacijama koje rade na suzbijanju nasilja među mladima.

Komentari

komentara

« Povratak