JEDAN OD NAJBOLJIH U POVIJESTI HNL-a: “Nogomet više ne igram i ne pratim…”

FOTO:

Gotovo svaki ljubitelj HNL-a zna kako je gospodin iz Varaždina, Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti naše prve lige. Naime, Davor je postigao ukupno 146 golova.

Davor je u svojoj blistavoj karijeri igrao za Varteks, Rijeku, Dinamo Zagreb, NK Zagreb, Varaždin i Slaven Belupo. Vugrinec je također vrlo uspješno igrao u inozemstvu gdje je nosio dresove Trabzonspora, Leccea, Atalante i Catanie. U dresu hrvatske nogometne reprezentacije upisao je 28 nastupa te sedam pogodaka.

U velikom razgovoru za Index.hr, Vugrinec se prisjetio vremena dok je nosio dresove Varaždina, Rijeke i Dinama: “U Rijeci sam možda proveo i najljepših godinu dana, tamo je bilo nezaboravno. Super su me prihvatili, nikad neću zaboraviti toplinu tih ljudi i koliko je tamo bila dobra atmosfera.”

“U Dinamu mi je isto uvijek bilo odlično. Bio sam u super formi i igrao sam fenomenalno dok me nisu počele zezati ozljede. Imao sam fantastične suigrače, organizacija kluba bila je na vrlo visokom nivou i tamo sam se osjećao kao da igram u jednom velikom i ozbiljnom klubu. Sa Zdravkom Mamićem nisam imao previše kontakta, mene je zanimao samo nogomet i bio sam profesionalac. Nisu me druge stvari zanimale niti sam se njima bavio.

Mogli smo imati puno bolje rezultate s obzirom na igrače, ali malo nam je falilo i sreće. Jako mi je žao Zagreba da je ovako propao, da se tako može praktički izbrisati povijest jednog takvoga kluba. To ne ide na čast Grada Zagreba koji je dopustio nekome da to napravi klubu koji nosi ime grada. Mislim da bi Zagreb, uz Dinamo, morao imati jedan takav klub.” Zanimljivo, legendarni ofenzivac iskreno priznaje kako ne prati baš nogomet:

“Reprezentaciju, naravno, gledam uvijek, a ovo drugo gotovo da i ne pratim, iako moram priznati da me sad malo povuklo. Prvenstvo je strašno napeto i zanimljivo pa tu i tamo pogledam utakmice. Volim gledati Rijeku, Hajduk ima super atmosferu, Dinamo igra odlično u Europi, a Osijek je strašno napredovao. Gledam i ove manje klubove iz aspekta mojeg Varaždina da vidim kako oni rade i opstaju pa da možda nešto od njih preuzmemo.”

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak