Veliki kiks Maribora, hrvatska kolonija pred senzacionalnom titulom u Sloveniji

FOTO:

Maribor je u 34. kolu slovenskog prvenstva iznenađujuće izgubio u gostima kod Brava 3:1 i tako Koperu praktički gurnuo u ruke naslov prvaka. Koper dva kola prije kraja ima dva boda prednosti ispred Maribora i sam odlučuje o tome hoće li osvojiti tek drugi naslov prvaka Slovenije u svojoj povijesti.

Koper u srijedu može doći do prvog trofeja u sezoni jer u finalu slovenskog kupa igra protiv Brava, a sjajni rezultati Kopera veći su i zbog činjenice da su prošle sezone tek u doigravanju s drugoplasiranim iz druge lige osigurali opstanak u prvoj ligi.

U Koperu igraju čak petorica Hrvata Karlo Bručić, Marko Đira, Ivan Jelić Balta, Nikola Krajinović i Ivan Novoselec. Osvoji li naslov prvaka, Koper bi bio četvrti različiti prvak Slovenije zaredom nakon što su u zadnje tri sezone prvaci bili Mura, Celje i Maribor.

Nakon što je 2010. osvojio naslov prvaka Slovenije, Koper je u 2. pretkolu Lige prvaka igrao protiv Dinama. U Maksimiru je bilo 5:1 da bi Slovenci u uzvratu pobijedili 3:0 i bili nadomak senzacije, ali je Dinamo uspio izdržati.

BOMBA IZ PORTUGALA: BENFICA KUPILA HRVATA ZA 5 MILIJUNA EURA!

Komentari

komentara

« Povratak