Daily Mail: Odlazi Guardiolin miljenik. Viđen je u Madridu…

FOTO:

Veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan (31) ovo će ljeto napustiti klub, piše Daily Mail. Njemačkom reprezentativcu su iz Cityja navodno rekli da mu neće produljiti ugovor koji traje do ljeta 2023. godine. Zbog toga su mu dozvolili da godinu dana prije isteka ugovora pregovara s drugim klubovima i nađe si mjesto gdje će nastaviti karijeru.

Gundogan je u City pristigao 2016. godine kao prvi igrač kojeg je Guardiola doveo u taj klub. Njegov transfer iz Borussije Dortmund vrijedio je 27 milijuna eura. Dosad je za City nastupio 252 puta i postigao 47 pogodaka, a posebno je impresivan bio prošle sezone, u kojoj je zabio 17 golova. Postao je i zamjenik kapetana Fernandinha. Ipak, kako piše Daily Mail, Nijemac želi u klub u kojem će biti standardni prvotimac, što u Cityju zbog širokog kadra ne može biti.

Daily Mail tvrdi da je Gundogan u ponedjeljak viđen kako privatnim letom odlazi iz Manchestera. U Španjolskoj se piše da je uočen u Madridu te da je u pregovorima s Realom, koji ga je htio dovesti još dok je bio igrač Dortmunda.

Fabrizio Romano to je pak demantirao i rekao da Gundogan u Madridu nije bio poslovno te da ga Real ne želi. Zainteresirani su Barcelona, neimenovani njemački klubovi te Arsenal ako izbori plasman u Ligu prvaka.

Nije tajna da Guardiola jako voli raditi s Gundoganom, a prošle godine ga je nazvao “jednim od najinteligentnijih igrača koje je ikad trenirao i koje je ikad vidio”. Štoviše, njih dvojica su čak i susjedi te se često privatno druže.

ON BI “ZAPALIO” SPLIT KAO NIKO KRANJČAR: U HAJDUK DOLAZI JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA NA SVIJETU?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak