Sinoć zamijenio Modrića i probudio Hrvatsku, a sad ga želi najbogatiji klub svijeta

FOTO:

Luka Sučić sinoć je upisao drugi nastup za A reprezentaciju Hrvatske. Nakon prošlogodišnjeg debija protiv Slovačke, 19-godišnji igrač Red Bull Salzburga u 79. minuti na Poljudu je zamijenio Luku Modrića. Dan kasnije, u engleskim medijima pojavila se informacija kako ga želi dovesti Newcastle.

Vodstvo engleskog prvoligaša, koji je u vlasništvu saudijskog javnog investicijskog fonda te raspolaže s 320 milijardi funti, navodno je već prošle godine promatralo Sučića. Tada su se sastali s ljudima zaduženima za karijeru bivšeg braniča Freiburga Nica Schlotterbecka, koji je potpisao za Borussiju Dortmund, a oni navodno zastupaju i Sučića.

Salzburg, prema pisanju engleskih medija, traži 20-ak milijuna eura, što za vlasnike Newcastlea, kao najbogatijeg kluba na svijetu, ne bi trebalo predstavljati problem. Sučić je imao fantastičnu sezonu u austrijskom klubu. U 43 nastupa postigao je 11 golova i asistirao za još njih pet.

U odnosu na prosinac, Sučiću je na Transfermarktu porasla vrijednost. Prema platformi za procjenu vrijednosti igrača, Sučićeva vrijednost je upravo spomenutih 20 milijuna eura, što je 7.5 milijuna više nego prije šest mjeseci.

“Igrao sam novu poziciju, trener me prebacio na polušpicu i krenulo me s golovima. Nije mi to bilo nešto novo, igrao sam češće tako ofenzivno u juniorima. Bio sam jedan od ključnih igrača u trofejima i ponosan sam na to, ali i spreman na nove izazove”, komentirao je Sučić fenomenalni drugi dio sezone u velikom intervjuu za Index, koji možete pročitati ovdje.

Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan pozvao ga je za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, no nakon poraza od Norveške izbornik Zlatko Dalić odlučio ga je povući među seniore zajedno s Josipom Šutalom i Josipom Stanišićem.

Spomenimo kako je njemački Bild sredinom travnja objavio da su interes za Sučića pokazali Liverpool, Juventus i Milan. “Nakon odlaska Wijnalduma, Liverpool želi pojačanje u veznom redu. Jedno od mogućih rješenja je 19-godišnji hrvatski veznjak Luka Sučić. Može igrati na poziciji šestice, osmice i desetke. Trenutno igra za Red Bull Salzburg”, pisao je prije dva mjeseca Bild.

BOMBA ZA POČETAK PRIJELAZNOG ROKA: LEGENDARNI ‘VATRENI’ DOLAZI U HAJDUK?

Komentari

komentara

« Povratak