BIVŠA ZVIJEZDA HAJDUKA PORUČUJE DALIĆU: “Zaslužujem mjesto u reprezentaciji…”

FOTO:

Iza Frana Tudora je najbolja sezona u karijeri koju je 26-godišnji Zagrepčanin odradio u dresu poljskog prvoligaša Rakowa, s kojim je na tablici Ekstraklase završio na drugom mjestu, a uz to se okitio i naslovom osvajača Kupa. Tudor je u Poljsku stigao na zimu 2020. godine, nakon što je nekoliko mjeseci tražio klub poslije raskida ugovora s Hajdukom.

Otad je osvojio dva Kupa i Superkup te se nametnuo kao najbolji igrač svoje momčadi. Ljetnu pauzu iskoristio je za kratki intervju na portalu SportNews.hr u kojem se osvrnuo na netom završenu sezonu: “Klub je izvrstan, jako sam zadovoljan. Poštuju me, imam najveću minutažu u momčadi. Dva puta sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje.”

Odgovorio je kako ga izbornik Dalić nije kontaktirao, ali da smatra da je i iz Poljske moguće upasti u kadar reprezentacije, navodeći primjer Josipa Juranovića kojemu je to uspjelo u dresu varšavske Legije. Dalić je izjavio da do rujna mora pronaći rješenje na desnom boku, a Tudor samouvjereno poručuje: “Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to.”

Ovu sezonu u kojoj je igrao i kao desni stoper u sustavu s trojicom iza, Tudor je završio s dva gola i osam asistencija, njegov je klub vodio borbu za naslov s Lechom, a na kraju sezone bio je nominiran za najboljeg bočnog igrača lige. Podsjetimo, Tudor je prošao omladinske pogone Dinama i Zagreba, odakle je 2015. nakon kratke epizode u PAOK-u stigao u Hajduk.

Na Poljudu je proveo četiri sezone, prikupio 139 nastupa, zabio 18 golova i pridodao 17 asistencija. Igrao je uglavnom na desnom krilu, a često je znao mijenjati sadašnjeg reprezentativca Juranovića na bekovskoj poziciji. Dugo je po Transfermarktu bio najskuplji igrač Bijelih.

Njegova vrijednost procjenjivala se na 2.5 milijuna eura, ali nakon što je 2019. pao u drugi plan i potom na ljeto kao slobodan igrač i dalje ostao bez angažmana, ona se srozala do pola milijuna eura. Dolazak u Rakow se i po tom kriteriju pokazao kao pogodak jer je Tudor svoju vrijednost u proteklih godinu dana učetverostručio.

Komentari

komentara

« Povratak