SLUŽBENO: Domagoj Vida potpisao za novi klub!

FOTO:

Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida danas je i službeno potpisao za novi klub.

33-godišnji branič postao je novi član poznatog grčkog kluba AEK iz Atene, objavljeno je na službenoj stranici. Potpisao je dvogodišnji ugovor prema kojem bi trebao zarađivati oko 1.5 milijuna eura godišnje plus bonuse.

Ugovor je trebao potpisati i ranije, ali je sve bilo odgođeno zbog pljačke Vidinog stana u Hrvatskoj. Vida se, dakle, neće zasad vraćati u HNL, iako ga se povezivalo s Osijekom i Hajdukom.

Vida je do ovog potpisa bio slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s turskim Bešiktašem, iz kojeg je otišao jer nije mogao dogovoriti produljenje ugovora. Podsjetimo, Vida je u Bešiktašu igrao od siječnja 2018. godine, kada je došao iz kijevskog Dinama. Karijeru je započeo u Osijeku te je kao 21-godišnjak prešao u Bayer Leverkusen, no ondje se nije nametnuo te se već sljedeće godine vratio u Hrvatsku. Uspio je oživjeti karijeru u Dinamu, koji ga je nakon toga poslao u inozemstvo.

Ranije se pisalo da bi se Vida trebao preseliti u Saudijsku Arabiju, točnije u Al-Ettifaqu. Turski mediji raspisali su se o njegovom odlasku iz europskog nogometa, koji je navodno izvjestan. Neki mediji čak su tvrdili i da je hrvatski stoper već potpisao ugovor s arapskim klubom, ali sada je jasno da to nije bila istina.

Vida je navršio 33 godine. Za hrvatsku je reprezentaciju skupio 98 nastupa te zabio četiri pogotka, a tijekom posljednjih nekoliko reprezentativnih okupljanja stalna je tema bila treba li Vida biti na popisima Zlatka Dalića. Odlazak u AEK, gdje bi trebao imati standardnu minutažu, mogao bi mu osigurati kontinuitet igara potreban za to da se nađe na popisu za Katar.

Komentari

komentara

« Povratak