UDARNA VIJEST U ITALIJI: Cijela uprava Juventusa podnijela ostavku!

FOTO:

I dok su oči sportske javnosti usmjerene prema Kataru, vijest dana u Italiji je potres u „Staroj dami“.

Udarna vijest

Talijanska La Gazzetta dello Sport večeras javlja kako su svi Juventusovi direktori danas podnijeli ostavke. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene definitivno odlaze iz kluba. S njima klub napušta i niz direktora i službenika na nižim funkcijama, a to su redom Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood.

Razlog su sumnjivi financijski izvještaji. Naime, klub je optužen da je 2018., 2019. i 2020. godine na sumnjiv način stigao do prihoda, a pod istragom su upravo ljudi koji su danas i napustili klub.

Jedan od sumnjivih dokumenata je onaj koji je klub potpisao s Cristianom Ronaldom u vrijeme pandemije koronavirusa. Juve je tad Portugalcu obećao isplatu u iznosu od 19.9 milijuna eura što, smatra tužiteljstvo, nije navedeno u financijskim izvješćima kluba. Taj se iznos klub obvezao isplatiti Ronaldu čak i ako napusti Torino prije isteka ugovora.

Također, Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, što se ipak nije dogodilo. Preciznije, dogodilo se samo „na papiru“, jer tužiteljstvo tvrdi da su računi kluba falsificirani, i to za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Komentari

komentara

« Povratak