OVO JE BILO JAKO BRZO: Španjolska ima novog izbornika!

FOTO:

Luis de la Fuente (61), izbornik španjolske reprezentacije do 21 godine, novi je španjolski izbornik nakon što je u četvrtak smijenjen Luis Enrique, objavio je Španjolski nogometni savez (RFRF).

De la Fuente od 2013. godine radi u podmlatku reprezentacije, a od 2018. je izbornik reprezentacije do 21 godine s kojom je 2019. godine osvojio Europsko prvenstvo i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. “RFEF je izabrao Luisa de la Fuentea za novog španjolskog izbornika”, stoji u priopćenju RFEF-a.

Novine Marca pišu kako De la Fuente također njeguje formaciju 4-3-3, ali s dubljim okomitijim napadima, što bi mogla biti nijansa u odnosu na Enriqueovu igru s također puno dodavanja ali kojom nije uspio probiti obranu Maroka.

Luis Enrique (52) više nije izbornik Španjolske, koja je iznenađujuće ispala u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka na jedanaesterce, izvijestio je u četvrtak Španjolski nogometni savez.

“Zahvaljujemo mu na radu s reprezentacijom”, izvijestio je savez preko Twittera.

Španjolska je u utorak odigrala 0-0 s Marokom, a ispala je tijekom raspucavanja jedanaesteraca, pri čemu su početna tri španjolska igrača promašila. Enrique je nakon susreta rekao da je on odabrao upravo tu trojicu izvođača.

“Razočaran sam. U ovom trenutku me ne zanima moja budućnost”, odgovorio je novinarima. Poručio je da želi otići doma i malo se odmoriti prije odluke o daljnjem vođenju reprezentacije koja je jedini naslov svjetskog prvaka osvojila 2010. godine.

Komentari

komentara

« Povratak