VAR U POTPUNOSTI ZAKAZAO: Pojavila se snimka prema kojoj trećega gola Francuske u finalu nije trebalo biti

FOTO:

Dan nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je Argentina pobijedila Francusku na penale 4:2 (3:3) ne stišavaju se reakcije na, po mnogima, najbolje finale u povijesti svjetskih prvenstava.

Priča se o hat-tricku Kyliana Mbappea, o slavlju argentinskoga golmana, ali i o golovima za 3:2 i za 3:3, koji prema mišljenju brojnih korisnika društvenih mreža nisu trebali biti priznati.

Ranije u ponedjeljak pojavila se snimka prema kojoj je gol Lionela Messija za 3:2 u 108. minuti trebao biti poništen. Naime, trenutak prije nego što je Messi skrenuo loptu u gol, dva rezervna igrača Argentine su pokraj aut-linije utrčala u teren. Da se strogo pridržavao pravila, poljski sudac Szymon Marciniak mogao je poništiti gol, ali ta dva igrača nikako nisu utjecala na igru pa je gol priznat.

Kasnije tijekom dana pojavila se snimka prema kojoj zaista nije trebalo doći do trećega gola Kyliana Mbappea. Najbolji strijelac SP-a je u 118. minuti iz penala zabio za 3:3, ali u toj akciji njegov suigrač je igrao rukom. To se nije najbolje vidjelo u televizijskom prijenosu, ali jest na navijačkim snimkama s tribine koje su osvanule na Twitteru i ostalim društvenim mrežama.

Na njoj se vidi kako Upamecano na ubačaj Tchouamenija iz kornera igra rukom, nakon čega se lopta odbija u noge Mbappeu. On se namjestio na udarac i opalio, Montiel ga je rukom blokirao i Marciniak je dosudio penal za Francusku. Zašto se VAR nije uključio, nije poznato.

Komentari

komentara

« Povratak