GOLEMA TUGA: Preminuo legendarni trener Hajduka…

FOTO:

Jako tužna vijest dolazi nam iz nogometnog svijeta. Preminuo je Josip Duvančić, nekadašnji legendarni trener nogometaša splitskog Hajduka.

Preminuo je u Zemunu gdje je živio posljednjih godina. Duvančić je s Bijelima osvojio kup nekadašnje države. U Razvođu pored Drniša u listopadu 1935. godine rođen je Duvančić, koji je tijekom igračke karijere boravio u beogradskom Partizanu, novosadskoj Vojvodini i tuzlanskoj Slobodi. Ostvario je i kratku inozemnu karijeru igrajući za turski Izmirspor.

Kao trener je velike uspjehe ostvario radeći u Slobodi iz Tuzle, a u Hajduk je došao tijekom ljeta 1976. godine. Na mjestu stratega Hajduka naslijedio je legendarnog Tomislava Ivića, a unatoč tome što je splitska momčad bila silno oslabljena baš u trenutku njegovog dolaska na Poljud, Duvančić je s Hajdukom u sezoni 1976./77. osvojio kup nekadašnje države.

Pod njegovom trenerskom palicom prve su prave profesionalne korake u seniorskoj momčadi Hajduka, između ostalih, napravili Zlatko i Zoran Vujović, nositelji igre najtrofejnijeg Hajduka u povijesti, te Davor Čop.

Komentari

komentara

« Povratak