KAOS U BAYERNU: Bild već najavljuje novog trenera!?

FOTO:

Bayern Munchen je na korak od gubitka naslova njemačkog prvaka, prvi put nakon 2012. godine. Očekivani, njemački mediji pišu o rasulu koje vlada u ovom velikanu.

Traži se novi strateg?

Bayern Munchen je u subotu na svom travnjaku u pretposljednjem, 33. kolu Bundeslige izgubio od trećeplasiranog Leipziga, 1:3. Dortmundska Borussija je pak danas pobijedila Augsburg i skočila na prvo mjesto. Borussia ima bod manje od Bayerna, ali i utakmicu manje te tako sama odlučuje o svojoj sudbini.

Nakon niza loših rezultata, trener Thomas Tuchel na sebe preuzima odgovornost:

„Ako izgubimo titulu, ja ću biti odgovoran, neću tražiti izgovore i pokušat ću biti znatno bolji sljedeće sezone. Da je sve bilo dobro prije mene, Bayern ne bi mijenjao trenera.”

Podsjetimo, Tuchel je prije dva mjeseca sjeo na klupu Bavaraca, nakon što je Julian Nagelsmann neočekivano dobio otkaz. Do tada je aktualni prvak Njemačke imao savršen niz u Ligi prvaka, komotno prvo mjesto u Bundesligi i bio je u igri za kup. Tuchel je prvu utakmicu vodio 1. travnja, a od tada do danas Bayern je deklasiran u četvrtfinalu Lige prvaka od Cityja, ispao je od Freiburga u kupu, a sad bi mogao ostati i bez naslova prvaka prvi put nakon 11 godina. Očekivano, navijači traže smjenu vodstva, prije svega Olivera Kahna i Hasana Salihamidžić.

Ugledni Bild već piše o novom treneru Bayern Munchena. Nagađa se da bi to mogao biti Xabi Alonso, bivši igrač Bavaraca, koji s Bayerom iz Leverkusena radi odličan posao.

Komentari

komentara

« Povratak