Ima se, može se: Pep Guardiola otkrio koga City želi dovesti ovo ljeto

FOTO:

Trener Manchester City-a, Pep Guardiola otkrio je velike planove za svoj klub. Usprkos vodećoj poziciji u Premier ligi, City neće štedjeti ni ovog ljeta. Cilj je pokoriti Europu.

Nekoliko prioriteta

Usprkos dominaciji u nacionalnom prvenstvu, s čak 16 bodova prednosti pred drugoplasiranim gradskim rivalom, Pep Guardiola je otkrio kako je u planu nova velika kupovina. Cilj je zadržavanje najvećih rivala na sigurnoj udaljenosti od vrha, ali i osvajanje Europe.

Brazilac Fred, trenutno član Shakhtara iz Donetska, Pepov je prvi izbor, kao zamjena za Yaya Tourea, koji je najavio odlazak iz kluba.

Što se tiče napada, Guardiola ne želi odustati od Leicesterovog Riyada Mahreza, usprkos činjenici da je Leicester odbio siječanjsku ponudu u iznosu od 60 milijuna funti. Jedna od opcija je i Juventusova zvijezda, Paulo Dybala.

Opravdani troškovi?

Bivši trener Barcelone i Bayern Munchena od svog je dolaska na Etihad, na igrače potrošio oko 560 milijuna eura. Posljednji u nizu je francuz Aymeric Laporte, kupljen u siječnju od Athletic Bilbaoa, za rekordnih 64 milijuna eura.

Naravno da kupujemo dosta igrača, to nam pomaže u održavanju momčadi. Plan za ljeto je kupiti minimalno dva nova.“, kazao je Guardiola te nastavio:

Ako želiš biti na visokoj razini, i to u nekoliko različitih natjecanja, trebaš dobre igrače. Dobri igrači čine dobar klub i dobrog trenera.“

Bez ovih ulaganja Manchester Cityu bi za iste rezultate trebale godine i godine. Posljednjih pet-šest godina, jedini smo tim koji je svake godine u Ligi prvaka. Za to treba stalno ulagati. Isto rade svi veliki klubovi.“, smatra španjolski strateg.

IKER CASILLAS I DALJE U FORMI: Legenda Real Madrida obranila nemoguće!

 

Komentari

komentara

« Povratak