NAJVEĆI IZLAZNI TRANSFER U POVIJESTI KLUBA: Evo za koju cifru Dinamo pušta Šutala!

FOTO:

23-godišnji hrvatski branič, Josip Šutalo već je neko vrijeme najvrjedniji nogometaš u zagrebačkom Dinamu. Barem ako je vjerovati uglednom ‘Transfermarktu’. Naime, sredinom prošle godine cifra je bila osam milijuna eura, a onda uoči Svjetskog prvenstva dogodio se golemi skok na 18 milijuna eura.

Ta cifra je i danas aktualna. No, ako pitate Dinamo onda je posve jasno kako s razlogom očekuju najveći transfer u povijesti. Index.hr tako ekskluzivno doznaje kako Dinamo za Josipa Šutala traži 25 milijuna eura fiksno plus bonuse.

To je iznos za koji Šutalo može ići i razlog zašto je u zadnja dva tjedna odbio službene ponude Fiorentine (12, pa 18 milijuna eura), Ajaxa (18 milijuna eura + bonusi) te Napolija (20 milijuna eura). Osim navedenih, krajem prošle sezone Arsenal je nudio 15 milijuna eura, što je Dinamo također odbio.

Talijanski novinar Nicolo Schira, pouzdani izvor s tržišta, piše o interesu Fiorentine i Ajaxa te dodaje da bi hrvatski reprezentativac radije otišao u Italiju nego u Nizozemsku. Fiorentina, inače, čak tri godine prati Šutala. Schira tvrdi da je Šutala u utakmici protiv Astane na Maksimiru gledao i skaut Chelseaja.

“Dosad nisam potvrđivao interes za Josipa Šutala, ali on je jedan od kandidata koji bi nas mogli pojačati. Mogu to reći. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne bi bilo u redu da puno pričam o njemu, igrač je Dinama”, rekao je sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat, koji je bio u Zagrebu na pregovorima oko angažmana Šutala.

Stav Dinama je jasan. Onaj tko želi Šutala mora platiti navedeni iznos za igrača koji s Dinamom ima ugovor do 2028. godine i kojeg Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura. S obzirom na to da u zadnjih 15-ak dana traje licitacija za Šutala sa sve višim ponudama, čini se izglednim da do kraja prijelaznog roka netko od zainteresiranih ponudi 25 milijuna eura i bonuse.

Šutalo će tako praktički sigurno postati najveći izlazni transfer u povijesti Dinama…

Komentari

komentara

« Povratak