A DOŠLI SU KAO VELIKA POJAČANJA: Ovaj dvojac napušta Hajduk!

FOTO:

Na početku priprema Hajduk je krenuo s 31 igračem, uz naglasak da se još sedmorica trebaju priključiti, prenose Sportske novosti.

Ukupno 38 igrača raspodijelili smo u tri skupine. Prva momčad, zatim prošlogodišnji juniori, te igrači koji su se vratili s posudbe. Četvrta, zasebna kategorija, usamljeni je Jemo kao jedini novak na početku priprema.

U kadru dominira skupina od 21 igrača iz prošle sezone, ali i ta skupina neće homogena dočekati odlazak u Austriju, a kamo li početak sezone. Osim činjenice da će se dogoditi poneka prodaja, kao što se uvijek dogodi, bit će i odlazaka s raskidom na obostrano zadovoljstvo.

Po modelu Posavca, koji je napustio Hajduk, najbliži rastanku su Kačaniklić i Eduok. Obojica su, može se reći, preskočila prošlu sezonu i nerealno je očekivati da će još ambiciozniji Hajduk ozbiljnije računati na iskusne napadače u novoj sezoni. Ako već nekog treba dizati u formi, onda je faktor vremena uvijek saveznik mlađih igrača koji klubu mogu više donijeti, pogotovo u tržišnom segmentu. Eduoku ugovor ističe sljedeće ljeto, ali Kačanikliću tek u lipnju 2024. godine.

Nakon kadra iz prošle sezone, na red stižu i posuđeni. Među njima se ističu Diamantakos i Dimitrov, dva igrača koji prošle sezone nisu igrali u Hajduku, ali nisu se naigrali niti na posudbi proteklog proljeća. Pitanje je što će biti i s Dolčekom ako Čolina i Melnjak ostanu za iduću sezonu.

Od igrača s posudbe najzanimljiviji je svakako 21-godišnji napadač Ivan Šarić, koji se vratio iz Radomlja s kvalitetnim učinkom (34 utakmice, 7 pogodaka, 5 asistencija). Zasad se Šarić nameće kao prvi od igrača s posudbe koji bi trebao dobiti šansu da se njegov napredak provjeri na pripremama u Austriji.

IVICA IVUŠIĆ ODLAZI IZ OSIJEKA: ZA SVE JE KRIVA SINOĆNJA PARTIJA! EVO TKO GA SVE ŽELI…

Komentari

komentara

« Povratak