A TEPAMO SI DA JE HNL MOĆAN: Ova simpatična nacija ima čak tri kluba u trećem pretkolu Konferencijske lige!

FOTO:

Danas su kompletirane uzvratne utakmice drugog pretkola Konferencijske lige, a pravu senzaciju kreirala je simpatična Malta.

No, krenimo redom. Hrvatska je doživjela pravu sramotu pa je tako Rijeka ranije danas ispala od Djurgardena. Šveđani su i u drugoj utakmici svladali Rijeku, ovog puta bilo je 2:0. A pravo skandalozno ispadanje priredio nam je Osijek koji je ispao od kazahstanskog Kizilžara. Osječani su prvi dvoboj dobili 1:2, ali Kazahstanci su danas preokrenuli i posve zasluženo došli do prolaza.

HNL je tako ostao na samo dva kluba, a to su Dinamo Zagreb i Hajduk Split. A sada se vratimo simpatičnim Maltežanima. Naime, čudesan je podata kako će jedna Malta u trećem pretkolu Konferencijske lige imati čak tri predstavnika!

Malteški prvak Hibernians u dvije utakmice bio je bolji od estonskog prvaka FCI Levadije (4:3). Oni će u sljedećem pretkolu igrati protiv estonskog prvaka RFS. Treba istaknuti kako Hibernians ide putem prvaka, a tamo će Malta imati još dva kluba.

Gzira United je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila srpski Radnički iz Niša, a sada ih čeka austrijski Wolfsberger. I posljednji klub Hamrun Spartansi čak dva puta su svladali Velež iz Mostara te će sada u trećem pretkolu igrati protiv Levski iz Sofije.

Dodajmo kako će ždrijeb Play-offa biti održan drugog kolovoza….

Komentari

komentara

« Povratak