AFERA FIFAGATE: Bivši nogometni šef osuđen na 16 mjeseci zatvora

FOTO:

Bivši predsjednik Salvadorskog nogometnog saveza Reynaldo Vasquez (66) osuđen je u četvrtak na sudu u New Yorku na 16 mjeseci zatvora zbog primanja mita u okviru afere “Fifagate”.

Vasquez je priznao krivnju za optužbe za korupciju, dodavši kako osjeća “veliku sramotu” zbog svoje uloge u shemi podmićivanja koja je uključivala medijska i marketinška prava za utakmice koje je igrala salvadorska nogometna reprezentacija. Optužen je da je zajedno sa suradnicima primio oko 350.000 dolara mita u vezi s prodajom prava na emitiranje i marketinška prava utakmica salvadorske reprezentacije.

“Optuženi i njegovi suzavjerenici, motivirani pohlepom, osramotili su se napunivši svoje džepove stotinama tisuća dolara mita, na štetu dobrog sporta, Salvadorskog nogometnog saveza i zajednice kojoj je služio,” navodi se u riopćenju.

Šef salvadorskog nogometa od lipnja 2009. do srpnja 2011., optužen je u studenom 2015., zajedno s desecima drugih čelnika, u takozvanoj aferi “Fifagate”, koja je dovela do pada predsjednika upravnog tijela svjetskog nogometa Seppa Blatter.

Početkom listopada 2019. FIFA ga je proglasila krivim za korupciju, doživotno ga suspendirala iz svih aktivnosti povezanih s nogometom i kaznila sa 500.000 švicarskih franaka.

Vasquez je također osuđen u ožujku 2017. na osam godina zatvora na sudu u svojoj zemlji zbog pronevjere približno 400.000 dolara doprinosa za socijalno osiguranje.

Za analizu utakmice Varaždin – Istra kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak