AFERA SE NASTAVLJA: Talijanski mediji otkrivaju zašto su zapravo čelnici Juventusa podnijeli ostavke!

FOTO:

Talijanska La Gazzetta dello Sport u ponedjeljak je javila kako su svi Juventusovi direktori podnijeli ostavke. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene, kao i nekolicina službenika na nižim razinama odlučili su se povući iz „stare dame“.

Moguće izbacivanje iz Serie A

Talijanski Juventus je u velikim problemima. Cijela uprava, na čelu s Andreom Agniellijem i Pavelom Nedvedom, dala je ostavku. Istraga je pokazala kako klub u budžetu ima „rupu“ od 34 milijuna eura, nastalu u periodu od 2012. do 2020. godine!

Tužitelji su otkrili niz lažnih transakcija; unakrsne prodaje s drugim klubovima, bez razmjene novca. Također, Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, što se ipak nije dogodilo. Preciznije, dogodilo se samo „na papiru“, jer tužiteljstvo tvrdi da su računi kluba falsificirani, i to za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Talijanski mediji danas pišu kako su tužitelji su tražili pritvor za osumnjičene čelnike Juventus, no s obzirom da su podnijeli ostavke, od toga se odustalo. Ipak, istraga se nastavlja, a Gazzetta dello Sport prenosi kako postoji velika mogućnost da će klub biti izbačen iz Serie A.

Komentari

komentara

« Povratak