ALTERNATIVA ZA OZLIJEĐENOG ŠIMU: Otkrio razlog odlaska iz Dinama, sada kuca na vrata Vatrenih!

FOTO:

Hrvatska nakon odlaska Darija Srne oskudjeva sa desnim braničima, jedina prava opcija je Interov Šime Vrsaljko. No, Vrsaljko je pretrpio ozlijedu i neko će vrijeme izbivati sa terena, pa izbornik Dalić mora pronaći novo rješenje.

Pokus sa Markom Rogom protiv Španjolske nije ispao najsretnije, otprije je poznato da Tin Jedvaj tu rolu ne može odraditi kako treba. No, pojavio se novi mladić na radaru, riječ je Karlu Bartolecu, igraču danskog prvoligaša Nordsjaellanda.

U zadnjoj utakmici protiv Horsensa upisao je pogodak i čak tri asistencije, te upao u momčad kola Europe. Trenutno je najskuplji igrač u svojoj ekipi, traže ga veliki klubovi a nedavno mu je propao transfer u Englesku.

„Trebao sam u otići ovog ljeta u Southampton, čekalo se da Portugalac Soares ode u Manchester United, no to je propalo, pa je propao i moj odlazak u Premiership. Tražili su 25 milijuna eura za njega, a ja sam mu trebao biti zamjena… Sad sam čuo da je Bešiktaš u igri, a i Premiership je opet aktualan”, kaže Bartolec, koji bi u siječnju, prema svemu sudeći, trebao sigurno biti u Ligi petice.“ – priča Karlo za Goal.com.

Kaže da bi poziv u reprezentaciju za njega predstavljao veliku čast.

„Cijeli život to igram, a sad sam proglašen i najboljim bekom Danske. Ha, nadam se pozivu, pogotovo sad kad traže desnog beka. Ma, da dobijem poziv bio bih izvan sebe, napravio bih takvu feštu, sve bih pozvao…Za Dance kažu da su hladan narod, da ih se teško može nasmijati.  Hladniji su, ja sam im unio naš mentalitet, sad su ipak opušteniji, a ja sam im najzabavniji u svlačionici. Iako, jezik im je jako težak, mješavina danskog, njemačkog, pa ubace neki naglasak… Jako teško, ali sam ga uspio dobro svladati.”

Karijeru je počeo u Lokomotivi da bi se vratio u Dinamu, odakle je posuđen u Lokose, igrao je dobro ali u Dinamo se nije vratio. Otisnuo se na sjever Danske.

„Tad je Lokomotiva bila četvrta u prvenstvu, igrali smo Europu, vjerovao sam da ću dobiti šansu. Ali onda je u Dinamo došao Petar Stojanović, platili su ga dva milijuna eura. Znači da sam došao, bio bih mu zamjena, a to me nije zanimalo. Zato sam prekrižio Dinamo, odlučio sam karijeru graditi u inozemstvu”

JE LI OVO ZA CRVENI KARTON? U BARCELONI NE MOGU VJEROVATI ŠTO JE SUDAC NAPRAVIO!

MAMIĆ KAO PRVI ČOVJEK HAJDUKA? Zdravko poslao zanimljivu poruku Hajdukovcima!

Komentari

komentara

« Povratak