ANCELOTTI ŠOKIRAO FIFA-U: Real Madrid neće igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu!?

FOTO:

Posljednje Svjetsko klupsko prvenstvo kakvo inače znamo gledali smo krajem 2023. godine kada je Manchester City u finalu svladao Fluminense. No, ovakvu inačicu sada ćemo imati pod nazivom FIFA Interkontinentalni Kup.

S druge pak strane u ljeto 2025. godine imat ćemo Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem će igrati čak 32 ekipe. No, izgleda kako na tom turniru nećemo gledati Real Madrid!

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je u intervjuu za Il Giornale da njegova momčad neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u.

Podsjetimo, Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno je smanjio nagradni fond za navedeno natjecanje.

“FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu”, kazao je Ancelotti u razgovoru objavljenom u ponedjeljak povodom 65. rođendana trofejnog talijanskog trenera.

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.

Komentari

komentara

« Povratak