ARGENTINSKI PORTAL DONOSI: Evo kako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije!

FOTO:

Već nekoliko godina prožvakana je tema kako bi danas Jugoslavija imala jako moćnu nogometnu reprezentaciju koja bi razbijala po cijelom svijetu. No, prije devedesetih reprezentacija bivše države baš se i ne može pohvaliti nekim velikim rezultatima.

S druge pak strane od raspada Jugoslavije tu je Hrvatska koja se može pohvaliti odličnim rezultatima te činjenicom da smo postali prava nogometna sila. Vatreni su 1998. godine osvojili treće mjesto u Francuskoj, a 20 godina kasnije uzeli smo drugo mjesto u Rusiji. Ni jedna reprezentacija na ovim prostorima nije napravila ni približno dobar rezultat kao naši nogometaši.

No, uvijek se po nekih 4-5 godina zagolica mašta nogometnim fanovima pa vole raspravljati o vječnoj temi: “Kako bi reprezentacija Jugoslavije izgledala danas?”. To je sada, s obzirom na plasman Hrvatske i Srbije u Katar, potaknulo urednika argentinskog Olea. U idealnu jedanaestoricu Argentinci su uvrstili četvoricu hrvatskih nogometaša, četvoricu srpskih, te po jednog člana Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Na vratima je Jan Oblak (Slovenija), u obrani Šime Vrsaljko (Hrvatska), Nikola Milenković, Aleksandar Kolarov (Srbija) i Stefan Savić (Crna Gora). U veznom redu je hrvatski trojac Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, uz dodatak Srbina Sergeja Milinkovića-Savića. U napadu su Edin Džeko (BiH) i Dušan Tadić (Srbija).

Posebno je zanimljiv izbor desnog beka, na kojeg je Ole uvrstio Šimu Vrsaljka, igrača Atletico Madrida koji nakon Europskog prvenstva uopće nije pozivan u hrvatsku reprezentaciju.

Inače, od bivših država u Katar su se plasirali samo Hrvatska i Srbija dok šanse za to još ima Makedonija koja se nalazi u dodatnim kvalifikacijama. Slovenija nije mogla bolje u skupini gdje je bila i naša Hrvatska, a Bosna i Hercegovina se posebno osramotila u dvobojima protiv Kazahstana, Finske i Ukrajine. Tu je i Crna Gora koja nije imala previše šanse pored Nizozemske, Turske i Norveške.

STIŽU REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA: SRBI OD UEFA-E TRAŽE OŠTRU KAZNU ZA HRVATSKU!

Komentari

komentara

« Povratak