Arsenalov igrač priznao kako se maknuo s društvenih mreža zbog homofobnih prijetnji i komentara!

FOTO:

U nedavnom intervjuu, Arsenalova zvijezda priznala kako je odlučila izbrisati Twitter račun zbog neugodnih komentara i prijetnji.

Iskreno priznanje

U nedavnom intervjuu za Times, Arsenalov branič, Hector Bellerin iskreno je opisao situaciju u današnjem nogometnom svijetu.

Nakon lošeg starta Arsenala u Premiershipu, jedan od onih koji se najviše našao na meti kritičara i navijača je upravo Španjolac Bellerin. Neki od komentara koje je dobivao na Twitter imali su malo veze s nogometom, već su se bazirali na uvredama na račun navodne Bellerinove seksualne orijentacije. Homofobni komentari, pa čak i prijetnje nagnali su Španjolca da se makne s društvenih mreža. Bellerin je došao do zaključka kako nogometni svijet još nije tolerantan koliko bi trebao biti.

„Nemoguće je za jednog nogometaša da otvoreno prizna da je gay. Neki navijači jednostavno još nisu spremni za takav iskorak.“, kazao je Bellerin.

„Primjerice kad je jedan od ragbi igrača javno istupio priznanjem o svojoj orijentaciji, navijači su reagirali pozitivno, poštujući njegov izbor. Nogometna kultura je drugačija. Vjerujem da može biti jako ružno i neugodno za igrače koji su drugačiji u tom smislu.“, objasnio je Španjolac te nastavio:

„Ljudi su me prozvali lezbijkom nakon što sam odlučio pustiti kosu. I to nije jedina homofobna uvreda s kojom sam se susreo.“

„Naučio sam se nositi s tim, ali takve stvari mogu biti jako neugodne. S vremena na vrijeme to može utjecati na samopouzdanje.“, zaključio je Arsenalov igrač.

U međuvremenu, igrač se vratio u online svijet i navedeni intervju objavio na društvenim mrežama, naglasivši kako je važno za sportaše da se ne boje biti drugačiji.

Spomenimo i kako je Hector u vezi s modelom Shreeom Patel.

Komentari

komentara

« Povratak