AS: Evo kako će izgledati europska Superliga!

FOTO:

“Barcelona je prihvatila prijedlog da zaigra u europskoj Superligi. To bi jamčilo financijsku održivost kluba koji ide naprijed. Prihvatili smo i buduće klupsko Svjetsko prvenstvo”, rekao je sinoć Barcelonin predsjednik na odlasku Josep Bartomeu i tako potvrdio ono o čemu se već neko vrijeme priča u europskom nogometu. (index.hr)

Riječ je o natjecanju u kojem bi igrali samo najbogatiji europski klubovi poput Barcelone, Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Liverpoola i ostalih, a navodno su Liverpool i Manchester United glavni zagovaratelji ove ideje.

Španjolski AS piše kako bi novo natjecanje započelo u rujnu 2022. i da bi u njemu igralo 18 ekipa. Igralo bi se po NBA modelu, po kojem bi svi klubovi igrali međusobno, a pobjednik bi se odlučivao na završnom play-offu na jednom stadionu. AS ne navodi znači li to da bi se play-off igrao na seriju tko prvi dođe do četiri pobjede kao u NBA ligi, kao ni koliko bi ekipa sudjelovalo u tom play-offu.

Za organizaciju je potrebno šest milijardi dolara, kao i za održavanje novog natjecanja. Njujorška banka JP Morgan se već ponudila financirati ovaj projekt.

Ovakva liga bila bi znak rušenja Uefine Lige prvaka, a predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin već je izjavio kako bi to bilo sebično natjecanje koje ne poštuje nogometne vrijednosti.

Komentari

komentara

« Povratak