Australski Srbin podijelio fotografiju iz Oluje: “Od ničega do pobjede na SP-u”

FOTO:

Australija je na otvaranju drugog kola skupine D Svjetskog prvenstva svladala Tunis 1:0 i tako stigla do prvih bodova. Jedini pogodak zabio je Mitchell Duke.

I dok će Australija vjerojatno odlučivati sama o sebi protiv Danaca u zadnjem kolu, Tunis je s jednim bodom u teškoj situaciji jer mora igrati još s Francuskom.

Za Australiju je u 75. minuti u igru ušao 28-godišnji Miloš Degenek, koji je zamijenio nekadašnjeg kapetana Lokomotive Frana Karačića. Degenek je Srbin rođen u Kninu, iz kojeg je s obitelji izbjegao nakon Oluje u kolovozu 1995. godine. Jedno vrijeme živjeli su u Beogradu, a kad mu je bilo šest godina, emigrirali su u Sidney.

Degenek često govori o svojim korijenima, a nakon utakmice je na svom službenom profilu podijelio fotografiju izbjegličke kolone iz 1995. i sebe nakon pobjede nad Tunižanima, uz koju je poručio: “Ovo nije politički post ili išta o ratu. Samo želim pokazati da je život nešto najljepše. Od apsolutno ničega do pobjede na Svjetskom prvenstvu. Predstavljajući zemlju koja mi je dala sve. Hvala vam.”

Svog izbjegličkog iskustva dotaknuo se i u razgovoru za australske medije uoči utakmice, kada su ga upitali osjeća li pritisak budući da je Australija imala imperativ pobjede: “Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je bio kada sam kao beba bježao od rata, pritisak je bio kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak.”

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak