Barcelona i Nike nakon gotovo 30 godina prekidaju suradnju: Otkriven i razlog!

FOTO:

Španjolski mediji pišu kako će Barcelona nakon gotovo 30 godina prekinuti suradnju s Nikeom. Već su poznata i imena potencijalnih novih sponzora.

Pukla ljubav zbog financija

Barcelona i Nike svoju su suradnju počeli još davne 1998. godine, te je ova američka kompanija bila glavni sponzor katalonskog kluba kada je oprema u pitanju. Prije nekoliko godina je potpisan ugovor o suradnji do 2028. godine, no ovih se dana piše kako bi taj ugovor mogao i ranije završiti.

Naime, u Barceloni nisu zadovoljni trenutnim ugovorom s Nikeom. Prema tom ugovoru, Barcelona od suradnje s Nikeom zaradi godišnje oko 155 milijuna eura. U klubu smatraju da je to premalo pa su od Nikea tražili novi ugovor. Nike je to navodno odbio tako da će od sezone 2025/26. Barca najvjerojatnije imati novog sponzora.

Interes za suradnju s Kataloncima odmah su pokazali New Balance i Adidas, no mediji u Španjolskoj pišu da u klubu nisu zadovoljni dobivenim ponudama. U priču se uključila i Puma koja je Barci ponudila ugovor po kojoj bi klub zarađivao 300 milijuna eura godišnje!

Komentari

komentara

« Povratak