Barcelona promijenila ime druge momčadi i potjerala niz talenata

FOTO:

Barcelona ovog ljeta pokušava osvježiti kadar kako bi se opet upustila u borbu za vrh španjolskog i europskog nogometa, ali pravu rekonstrukciju radi u svojoj drugoj momčadi, iz koje neumorno crpi nove talente i pretvara ih u zvijezde. Ne samo da je otpustila niz igrača nego je i promijenila ime.

Momčad do sada znana kao Barcelona B, koja nastupa u trećem razredu španjolskog nogometa, vraća ime Barca Atletic, koje je nosila od osnutka 1970. do 1991. i od 2008. do 2010. godine. I dok je promjena imena samo kozmetičke prirode, pravi rusvaj radi se u svlačionici.

Mundo Deportivo piše kako je Barcelona raskinula ugovore s nizom igrača, među kojima 22-godišnjim Arnauom Comasom i Gerardom Fernandezom, koji su prošli mlađe kategorije i smatralo ih se potencijalima za prvu momčad. Mingo, Rodado, Escobar i De Vega nisu ostavili ozbiljan trag.

Jedan od igrača koji najvjerojatnije ostaju je Brazilac Matheus Pereira (24), kojeg je Barcelona 2020. dovela iz Juventusa za 7.6 milijuna eura, a sada ga se ne može tek tako riješiti jer ima ugovor sve do 2025. godine.

Umjesto otpuštenih igrača, Barcelona će u Atletic promovirati niz igrača iz U-19 momčadi koja je osvojila juniorsko prvenstvo i kup. Unutra su već golman Ander Astralaga, branič Diego Almeida, veznjak Aleix Garrido i krilni napadač Estanis Pedrola, kao i najveća zvijezda Ilias Akhomach, koji će vjerojatno na pripreme čak i s prvom momčadi.

TRANSFER KARIJERE: TALIJANSKI VELIKAN ŽELI DOVESTI LIVAKOVIĆA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak