BAŠ ZATO SE ISPLATI LIGA PRVAKA: Evo koliko je Dinamo Zagreb zaradio u Europi ove sezone!

FOTO:

Dinamo je porazom u Londonu protiv Chelseaja (2:1) okončao ovu europsku sezonu. Hrvatski prvak u skupini E je završio na posljednjem mjestu sa četiri boda. Chelsea i Milan nastavljaju dalje borbu u Ligi prvaka, a trećeplasirani Salzburg ide u Europa ligu.

Hrvatski prvak ovom europskom sezonom osigurao je ogromnu zaradu. Ulazak u skupine Lige prvaka Dinamu je donio minimalno 15.64 milijuna eura, s koliko UEFA nagrađuje sami ulazak u skupine, a još 2.8 milijuna dobio je za pobjedu na startu natjecanja protiv Chelseaja. Remi u četvrtom kolu protiv Salzburga donio je Dinamu još 930 tisuća eura.

No to nije sve. Svaki sudionik Lige prvaka dobit će dio od 600.6 milijuna eura, koliko će UEFA podijeliti na temelju klupskog koeficijenta u zadnjih deset godina. Ovaj iznos bit će razdijeljen na tzv. “koeficijentske udjele”, a svaki udio vrijedi 1.137 milijuna eura.

Najbolje rangirani klub Lige prvaka dobit će 32 takva udjela, a najslabije rangirani klub po klupskom koeficijentu jedan udio. Tu će Dinamo dobiti 6.28 milijuna eura.

Na sve ovo ide i novac iz marketinškog poola. UEFA je za sudionike Lige prvaka osigurala dodatnih 300.3 milijuna eura, koji će se razdijeliti u skladu s proporcionalnom vrijednošću tržišta zemlje iz koje klubovi dolaze. Kad se sve zbroji, Dinamo će u Ligi prvaka ove sezone zaraditi više od 25 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak