BBC OBJAVIO NEVJEROJATAN PODATAK: Modrić je prvi nogometaš svijeta kojem je ovo pošlo za rukom!

FOTO:

Luka Modrić jedan je od najvećih veznih igrača svih vremena, a ugledni BBC je uoči utakmice s Marokom objavio još jedan nevjerojatni podatak o hrvatskom kapetanu.

Kapa do poda, kapetane!

Luka Modrić je igrač čija je karijera zaista impresivna. Uoči utakmice s Marokom, BBC je objavio kako još jedan fascinantan podatak o hrvatskom kapetanu. Naime, Luka Modrić je prvi i zasad jedini igrač ikad koji je igrao i na Svjetskom i Europskom prvenstvu u tri različita desetljeća.

Podsjetimo, Luka je debitirao odličnim nastupom za A selekciju 1. ožujka 2006., protiv Argentine,  a potom je s reprezentacijom bio i na SP-u 2006. godine. Za reprezentaciju je prvi puta zabio 16. kolovoza 2006. u prijateljskoj utakmici protiv Italije.

Uslijedili su sjajni nastupi na europskim prvenstvima 2008., 2012. i 2016., a Modrić je naravno bio i član hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Od rujna 2016. godine, Modrić je kapetan Vatrenih.

Svi znaju kako je Luka predvodio Hrvatsku do srebra na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, a nakon finala dodijeljena mu je nagrada za najboljeg igrača turnira. Iste te godine, Modrić je osvojio FIFA-inu „The Best“ nagradu te nagradu za najboljeg igrača po izboru UEFA-e, a izabran je i za najboljeg veznog igrača Lige prvaka. Također, kruna te sjajne godine Modriću je bila Zlatna lopta France Footballa.

Komentari

komentara

« Povratak