Beckham će zbog Intera morati mijenjati ime. Nije prošao argument sa Zaprešićem!

FOTO:

Nakon niza logističkih i organizacijskih poteškoća koje je imao uoči početka natjecanja u MLS-u, Inter Miami Davida Beckhama upao je u nove probleme.

Milanski Inter dobio je prvu pravnu bitku s MLS-om oko korištenja imena “Inter” u nazivu Beckhamova kluba. Američki ured za zaštitu imena i patenata (USPTO) presudio je u korist talijanskog giganta koji smatra da se ime Inter veže isključivo uz milanski klub te da bi naziv “Inter Miami” previše nalikovao na “Inter Milan” te bi moglo doći do zabune.

Odluka USPTO-a veliki je udarac na identitet Beckhamova kluba koji 1. ožujka kreće u debitantsku sezonu u MLS-u. Milanski Inter je još 2014. godine podnio USPTO-u zahtjev da ime Inter bude ekskluzivno vlasništvo tog kluba na području SAD-a, dok je Beckhamov zahtjev za istu stvar 2018. godine suspendiran.

MLS je nominalno vlasnik imena svih klubova, a krunski argument mu je u ovom slučaju bila činjenica da diljem svijeta postoje klubovi koji se zovu Inter, pa tako i u Zaprešiću. No, USPTO je utvrdio da to MLS-u ne daje za pravo da prisvoji ime te da su Talijani u pravu kad se žale.

“Talijani su dobili vrlo važnu bitku i uvjeren sam da će Inter Miami morati promijeniti ime”, napisao je odvjetnik iz Miamija David Winker u dugom tekstu na portalu Law.com, jednom od najuglednijih pravnih portala na svijetu.

To je samo još jedna u nizu prepreka na koje je Beckham naišao. Jedva je dobio dozvolu za izgradnju privremenog stadiona, morao je platiti napuhane cijene vlasnicima zemljišta, ispuniti zahtjeve lokalnih vlasti da izgradi i srednju školu, a saznao je da je lokacija novog stadiona kontaminirana arsenom.

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak