BILA BI TO PRAVA TRAGEDIJA: Gasi se jedan od poznatijih europskih klubova!?

FOTO:

Nalazimo se u samom finišu aktualne sezone što se tiče većine europskih liga. Neki su, poput Herthe iz Berlina, već odletjeli u drugu ligu, dok neka manjina ipak traži spas.

No, izgleda kako se Hertha Berlin suočava s najgorim mogućim scenarijem, a to je gašenje kluba! Ovaj poznati europski klub je prošlog vikenda ispao u drugu ligu nakon što mu je presudio pogodak u 94. minuti protiv Bochuma. Ali nije samo to problem.

Naime, direktor kluba Thomas Herrich do 30. lipnja mora dokazati DFL-u (njemačkom nogometnom savezu) kako klub namjerava ostati solventan sljedeće sezone. Najveći problem je iznos od 40 milijuna eura koji mora biti isplaćen do studenog.

Njemački mediji pišu da je klub iz Berlina odavno ostao bez novca za otplatu duga, a nedavno se raspravljalo o tome može li novi investitor 777 pomoći u otplati. Herrich traži odgodu otplate pa sad ostaje za vidjeti kako će reagirati DFL.

Za dobijanje licence Herthi je neophodna do do kraja lipnja prikupi oko 20 milijuna eura koliko je navodno DFL tražio nedavno. Ukoliko se to ne desi, Hertha će praktično morati proglasiti bankrot što bi značilo i osnivanje novog kluba pod drugim nazivom. Nešto slično se ranije desilo italijanskim velikanima poput Parme i Fiorentine koji su također bili ugašeni, te su krenuli sa dna pod novim imenima.

U ovom klubu iz Berlina igrali su poznati Hrvati poput Josipa Šimunića, Srđana Lakića, Marka Babića, Ivice Olića i Andre Mijatovića, a zanimljivo ove sezone dres Herthe nosili su branič Filip Uremović i veznjak Ivan Šunjić.

Komentari

komentara

« Povratak