BILD: Newcastle je sastavio moćan popis igrača koje dovodi!

FOTO:

Investicijska grupa, koju predvodi Saudijski javni investicijski fond (PIF), preuzela je Newcastle i tako je kultni klub postao klub s najbogatijim vlasnikom na svijetu. Na čelu PIF-a je Mohammed bin Salman, saudijski princ i prvi čovjek iza kralja u Saudijskoj Arabiji.

Odmah su počele glasine o tome koje će zvijezde Newcastle dovesti u sljedeća dva prijelazna roka. Zbog pravila financijskog fair-playa ne može preko noći dovesti najbolje igrače. Ipak, u sljedećem prijelaznom roku imat će dovoljno novca za dovesti nogometaše s kojima klub može izboriti opstanak u ligi.

Salman u siječanjskom prijelaznom roku može potrošiti oko 230 milijuna eura jer se bivši vlasnik Mike Ashley pobrinuo da Newcastle u prethodne tri godine posluje u plusu oko 30 milijuna eura, uz još 50 milijuna eura ulaganja u omladinske kategorije i trening-centar.

Očekuje se da se Newcastle u sljedeće tri godine uključi u borbu za naslov engleskog prvaka, a njemački Bild piše da su prvi igrači koje Newcastle želi dovesti Timo Werner iz Chelseaja i Niklas Sule iz Bayerna. Navodno su Wernerovi agenti već u kontaktu s Newcastleom jer je njemački napadač nezadovoljan statusom u Chelseaju, klubu koji ga je doveo za 60 milijuna eura.

Sule bi mogao biti prva besplatna zvijezda koju dovodi Newcastle, jer ugovor s Bayernom ima do kraja sezone, pa već u siječnju može početi pregovarati s Englezima. Poznato je i da su Werner i Sule veliki prijatelji iz njemačke reprezentacije.

Bild otkriva i da je Barcelonin Philippe Coutinho velika želja Newcastlea, kao i to da glasine o tome da će Erling Haland zamijeniti Borussiju Newcastleom – nisu istinite.

Komentari

komentara

« Povratak