BILD OBJAVIO VELIKU VIJEST: RB Leipzig će ovo prihvatiti za Gvardiola! Poznato koliki iznos će ići Dinamu…

FOTO:

Hrvatski reprezentativac te član njemačkog RB Leipziga, Joško Gvardiol, danas je najbolji mladi branič na svijetu. ‘Transfermarkt’ kaže kako vrijedi čak 75 milijuna eura, a zna se kako ga njegov aktualni klub neće pustiti za mali iznos.

Gotovo pa cijele godine slušamo razne transfer špekulacije na račun Gvardiola kojeg u svojim redovima žele vidjeti vodeći europski klubovi. Jedan dan zainteresiran je Real Madrid, drugi dan u pitanju je Chelsea, pa se opet priča o Manchester Cityu i tako dalje.

No, Bild danas izlazi s novim vijestima. Naime, RB Leipzig itekako želi zadržati Gvardiola u svojim redovima jer ga smatra ključnim igračem. Međutim, klub je spreman pregovarati o njegovoj prodaji samo ukoliko na njihovu adresu sleti ponuda u iznosu od 100 ili više milijuna eura. Njemački medij tvrdi kako je Manchester City i dalje zainteresiran za hrvatskog reprezentativca.

Inače, engleski Times nedavno je otkrio kako kod Gvardiola postoji posebna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. godine. Točnije, od 1. srpnja te godine vrijedi stavka iz ugovora po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura.

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 18.2 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 37 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak