Bio je najbogatiji klub svijeta, dovodio je najveće zvijezde, a sad se gasi…

FOTO:

Sjećate li se ludila s Anžijem iz Mahačkale?

Klub iz najvećeg dagestanskog grada ne tako davno smatrao se najbogatijim klubom na svijetu, a gazda Sulejman Karimov, sanjajući naslove u Ligi prvaka, nije štedio novac da u klub dovede najveće zvijezde poput Samuela Eto’oa, Roberta Carlosa, Williana, Lassanu Diarru, ruske reprezentativce Denisova, Kokorina i Žirkova, dok je na klupi sjedio legendarni Guus Hiddink.

No, ta su vremena prošlost, a ruski mediji objavili su kako Anži nije uspio dobiti licencu za natjecanje u trećem razredu ruskog nogometa te da će se najvjerojatnije ugasiti, piše Index.hr.

Zlatne godine kluba bile su od 2010. do 2014. godine kada je imao sve gore navedene zvijezde, a milijarder Kerimov u Rusiju ih je namamio izdašnim ugovorima. Samuel Eto’o tako je zarađivao 20 milijuna eura godišnje, što je u to doba bila najveća plaća u nogometu.

No 2014. je uslijedio raspad. Kerimov je zapao u financijske probleme i odlučio prestati u klub ubrizgavati milijune te je prodao najveće zvijezde. Posljednje tri godine igrali su u trećoj ligi, a sad je izgledno da ih više neće biti.

SLUŽBENO: DINAMO ZAGREB PRODAO IGRAČA ZA SEDAM MILIJUNA EURA!

Komentari

komentara

« Povratak