Bio je tragičar Argentine na SP-u protiv Hrvatske. Sada ga slave kao heroja nacije

FOTO:

Čudo se dogodilo u Copa Libertadoresu. River Plate je u petom kolu južnoameričke Lige prvaka pobijedio Santa Fe (2:1) iako mu je koronavirus poharao momčad tako da je imao samo 11 nogometaša i nijednog golmana. (index.hr)

Ekipi koja je važni meč skupine elitnog kontinentalnog natjecanja igrala bez ijedne zamjene, jer joj to nije dopustila južnoamerička nogometna konfederacija, golmana je glumio Enzo Perez.

Uostalom, pogledajte kako izgleda zapisnik utakmice, odnosno kako je lijeva, Riverova strana, pusta u odnosu na desnu, na kojoj su imena suparničkih igrača:

Poznati, pouzdani i iskusni (35) defenzivni veznjak, reprezentativac Argentine koji je prije Rivera igrao za također velikane Estudiantes, Benficu i Valenciju, tako je morao stati na gol protiv jedne od najboljih kolumbijskih momčadi. Kao da mu sve ovo nije dovoljno, Perez je u ulogu u kojoj se nikada u karijeri nije našao ušao s ozljedom tetiva koljena.

Usprkos svemu navedenom, River je bez zamjena i golmana već nakon šest minuta vodio 2:0 golovima Anglierija i Alvareza. Perez je na golu bio nesavladiv sve do 73. minute, kada je Osorio smanjio na konačnih 2:1.

River je došao do čudesne pobjede, a Perez, koji je sjajno obavio prinudni posao, proglašen je igračem utakmice. Suparnici su stalno pokušavali savladati ga, posebno visokim loptama, na kojima su inzistirali jer Perez nije visok (1.78), ali on je otklanjao sve opasnosti dok kod gola koji je primio nije mogao ništa.

Veznjak koji je prije tri godine na SP-u označen kao tragičar jer je protiv Hrvatske, pri rezultatu 0:0, s dva metra promašio prazan gol, nakon čega je Argentina izgubila 0:3, sada je slavljen kao nacionalni heroj.

Komentari

komentara

« Povratak