BIVŠA ZVIJEZDA RIJEKE: “Riječani mogu do naslova jer nemaju probleme koje imaju Dinamo i Hajduk…”

FOTO:

Pred nama je 14. Kolo HNL-a koje će danas otvoriti Lokomotiva i Rijeka. Aktualno stanje na tablici kaže kako su Riječani vodeća momčad sa 26 boda, dok je Hajduk na 24. Dinamo je trenutno na 22, ali treba istaknuti kako imaju utakmicu manje.

O Rijeci, aktualnostima u HNL-u i ostalima, poznati portal Index.hr popričao je s legendarnim napadačem Ahmadom Sharbinijem koji je u HNL-u postigao 42 pogotka.

“Ekipa izgleda jako stabilno, čvrsto i dobro. Prvi su na tablici i sve ide svojim tokom. Trener Sopić je to dobro posložio i nastavio raditi dobar posao kao i Jakirović. Igraju čvrsto i imaju dobre pojedince u svim linijama, pogotovo u obrani. Mitrović, Dilaver i Galešić daju veliku mirnoću ekipi. Mi koji navijamo za Rijeku se imamo čemu veseliti.”, rekao je u startu Sharbini pa nastavlja:

“Velika vrijednost ove ekipe je kombinacija mladosti i iskustva. Igrači koje ste nabrojali prema naprijed su opasni svakom protivniku. Na terenu su živi i agresivni, ekipa kao kolektiv puno trči. Ima i velike konkurencije na nekim pozicijama kao što i treba biti, trener ima više opcija. Rezultat je najbolji pokazatelj kvalitete.”, smatra Ahmad.

Na kraju je stiglo pitanje može li Rijeka do naslova: “Mislim da može. Dinamo i Hajduk imaju svojih problema, ali i Rijeka ima svoju kvalitetu. Olakšavajuća okolnost im je što nedvojbeno imaju malo manje pritiska na leđima nego Hajduk ili Dinamo, pritisak postoji i u Rijeci, ali je ipak manji. S druge strane, moramo biti svjesni da je prvenstvo dugo. Očekujem da se u jednom trenutku dignu i Dinamo i Hajduk, ali vjerujem da Rijeka neće posustati.

Bit će tu još pobjeda i poraza, ali imamo se čemu nadati. Mladi igrači Rijeke će sigurno imati dosta upita u zimskom prijelaznom roku, ali vjerujem, i ako se dogodi nešto, da će to biti samo jedan igrač, što ovakva ekipa može preživjeti.”

Komentari

komentara

« Povratak