Bivši dinamovac postao najstariji igrač u profesionalnom nogometu!

FOTO:

Samo tjedan dana nakon proslave pedesetog rođendana, legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura ušao je u povijest nogometa kao najstariji profesionalni igrač, objavio je portal FIFA.com.

„Evergreen Miura“

Prošli vikend, Miura je s 50 godina i 7 dana odigrao 54 minute za Yokohamau u remiju protiv V-Varen Nagasakija, u sklopu japanske druge lige. Svoju bogatu karijeru Miura je započeo davne 1986., a 2017. je ušao u svoju 32. sezonu profesionalnog nogometa!

Svojim nastupom u nedjelju, Miura je oborio rekord Sira Stanleya Matthewsa iz 1965. godine, koji je svoju posljednju službenu utakmicu odigrao za Stoke, protiv Fulhama, u dobi od 50 godina i 5 dana.

HNS predstavio projekt Europskog prvenstva U-17: Niko Kranjčar je ambasador turnira!

Za portal FIFA.com Miura je skromno izjavio: „Ne osjećam se kao da sam postao legenda. Možda sam gospodina Matthewsa prestigao dugovječnošću karijere, ali moja karijera i rezultati se nikako ne mogu mjeriti s njegovima.“

Miura, zvan i „King Kazu“ se još nema u planu umiroviti, a svoj je kratki intervju završio: „Nije stvar toliko u brojevima, bitnije je kako igraš.“

Duga i bogata klupska i reprezentativna karijera

Osim što je najstariji profesionalni igrač na svijetu, Miura je poznat i po velikom broju klubova diljem svijeta za koje je igrao, a među njima su možda najpoznatiji talijanska Genoa i brazilski Santos. Hrvatska javnost Miuru je upoznala 1999. kad je kratko igrao za Dinamo (tadašnju Croatiju Zagreb).

Miura je od 1990. do 2000. godine igrao za japansku reprezentaciju u kojoj je drugi najuspješniji strijelac svih vremena, s 55 golova u 89 utakmica.

https://nogometne-vijesti.hr/liga-prvaka/video-dernek-pred-realovim-hotelom-navijaci-budili-luku-drustvo/

Komentari

komentara

« Povratak