BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK SMATRA: „Škoti su favoriti, bolje djeluju kao momčad!“

FOTO:

Sadašnji izbornik Indije te bivši reprezentativac i trener Vatrenih, Igor Štimac, dao je zanimljiv intervju za Sportske novosti. Štimac se vratio u svoj Split nakon kvalifikacija za Mundijal 2022. godine, ima već dosta izborničkog iskustva.

“Reprezentacija kojoj nedostaju dvije ekstra klase, nema pojedince koji bi sami rješavali utakmice, ali Škotska ima momčad. Zajedno napadaju, zajedno se brane. Za Engleze su imali najveći motiv jer za njih je taj susret veći nego nama utakmica sa Srbijom. Nakon ohrabrujućeg boda protiv Engleza, a pred utakmicu s Hrvatskom, držim da su Škoti favoriti. Da, favoriti! Ne dajem im taj status zbog domaćinstva na Hampden Parku, nego zbog onoga što su dosad pokazali.” – pomalo je iznenadio Štimac svojim odgovorom o selekciji Škotske.

“Stvorili su više šansi nego naša reprezentacija. Djeluju kompaktnije, njihov momčadski pristup se pokazao jakim adutom pred odlučujuću utakmicu. U četiri kvalifikacijske utakmice dosad ih nismo pobijedili. Ali, ovo je prva utakmica koja nema popravni. Prva utakmica s oznakom “stani-pani”. Ne volim koristiti terminologiju tipa “biti ili ne biti”. Jer, bit će nogometa i poslije tog susreta, ali je skorašnji dvoboj u Glasgowu eliminacijska utakmica.” – zaključio je osvajač bronce iz Francuske.

Upravo je legendarni stoper dobio otkaz na klupi Vatrenih nakon poraza u Glasgowu 2013. godine. Tada su se igrale kvalifikacije za odlazak na SP u Brazilu, naslijedio ga je Niko Kovač.

Komentari

komentara

« Povratak