Bivši hrvatski reprezentativac: Ne mogu normalno živjeti, stalno osjećam bol

FOTO:

Joey Didulica, bivši hrvatski reprezentativni vratar, karijeru je završio prije osam godina. Odlučio je otići u mirovinu s 33 godine nakon niza ozljeda u dresu AZ-a.

Danas je Didulica jedan od onih koji je odlučio svojom životnom pričom sudjelovati u kampanji za veću zaštitu nogometaša. Nedavno je New England Journal of Medicine objavio rezultate studije koja pokazuje da nogometaši imaju gotovo pet puta veće šanse da obole od demencije i tri i pol puta veće šanse da umru od neurodegenerativnih bolesti nego drugi muškarci iste dobi.

Odmah su reagirali u Škotskoj gdje je provedeno istraživanje i hitno zabranili igranje glavom na treninzima dječaka mlađih od 11 godina.

“Više neću dobiti udarac u glavu. Neću ponovo riskirati da moram prolaziti sve ono kroz što sam dosad prošao”, rekao je Didulica kad je objavio kraj karijere.

U listopadu 2006. godine u dvoboju protiv PSV-a dobio je jak udarac loptom u glavu, a kasnije je u travnju 2009. godine ponovo stradao u duelu s Luisom Suarezom.

“Ruka mi je nakratko bila oduzeta. Od tada glavobolje nikad nisu trajno nestale. Suarez je meni okončao karijeru, zbog njega sam dobio pločicu u vratu i umalo završio u invalidskim kolicima, ali između nas nema mržnje. Da mi ponudite ček na dva milijuna eura da primim udarac loptom u glavu, odbio bih. Ne bih to učinio ni za deset milijuna, niti za milijardu. Ne želim ponovo iskusiti ono kroz što sam prošao, pa sam prestao.”

Majstore, drži se!

BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: LUKA MODRIĆ NASTAVLJA KARIJERU U SERIE A!

IMA LI OVO SMISLA? Poznati Bild tvrdi da zna tko preuzima Bayern!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak