BIVŠI IGRAČ RIJEKE PROGNOZIRA: Bit će 2:1 za Japan!

FOTO:

Hrvatska i Japan u ponedjeljak od 16 sati igraju osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Japanci imaju velika očekivanja!

Bivši reprezentativac Japana i nekadašnji igrač Rijeke, Yoshika Matsubara, je za TNT najavio susret s Hrvatskom:

„Japanski je cilj ući među najboljih osam. Nikad nismo ušli među najboljih osam na Svjetskom prvenstvu. Vrlo smo sretni. Zato što smo igrali samo u Aziji prije Svjetskog prvenstva i bile su to vrlo teške utakmice. Izgubili smo protiv nekih momčadi, sada sam zaboravio kojih.”

Izbornik Japana Hajime Moriyasu je jedno vrijeme bio po žestokim kritikama tamošnje javnosti.

Pa, g. Moriyasu, japanski izbornik… Svi su Japanci konstantno tražili da se izbornik promijeni. Ali sada se to promijenilo i svi žele Moriyasua i da vrlo dobro igramo.”, rekao je Matsubara pa objasnio kako Japanci prate hrvatski nogomet:

“Japanci znaju za Zagreb i Dubrovnik, znaju i neke igrače, primjerice, znaju Modrića, Rapaića… Jer Rapaić je igrao s Nakatom, jednim od najvažnijih japanskih igrača. Znaju i za Perišića, Gvardiola… Gvardiol odlično koristi lijevu nogu, a Brozović i Kovačić su isto vrlo poznati. No, nemate dobrog napadača poput Mandžukića. Također, hrvatska momčad ima i slabu točku. Recimo, između četiri braniča i veznog reda postoji prostor, prostor iza Brozovića.”

Rijekin bivši igrač se posebno osvrnuo na jedan detalj iz hrvatske igre:

„Primjerice, Alphonso Davies iz kanadske reprezentacije zabio vam je gol. Ali evo u čemu je bio problem u toj situaciji: vratareva duga lopta završila je u prostoru iza Brozovića i Kovačića, ispred četiri braniča, uvijek postoji taj prostor. I zatim ide protunapad. Japanski igrači su vrlo brzi i to će iskoristiti, bit će 2.1 za Japan.”

Podsjetimo, ovaj, sada umirovljeni japanski nogometaš, tijekom 1999. godine je branio boje hrvatskog prvoligaša Rijeke.

Komentari

komentara

« Povratak