BIVŠI LEGENDARNI VRATAR MILANA: “Imam plan preuzeti neki klub u HNL-u!”

FOTO:

HNL je u posljednjih nekoliko godina postao vrlo ugledna i zanimljiva nogometna liga u Europi pa zato ni ne čudi dolazak poznatih nogometaša. Može se otvoreno kazati kako je odluka za Ligu 10 bila pun pogodak.

No, naša liga nije privlačna samo nogometašima nego i trenerima. Naime, veliki intervju za Sportske novosti dao je legendarni australski vratar, Željko Kalac. On se trenutno nalazi u Zagrebu s prijateljem Tonyjem Popovićem, također nekadašnjim reprezentativcem Australije. Kalac je ostvario vrlo uspješnu igračku karijeru, a već dugo vrijeme radi kao trener golmana.

Podsjetimo, igrao je za Sydney United, Leicester City i Rodu JC do 2002. godine, a upravo sjajne partije u tom nizozemskom klubu donijele su mu transfer u talijansku Perugiu. Nakon toga potpisao je za slavni talijanski AC Milan, a uz njih još je igrao za Kavalu i Hobart Zebras. Željko je sretan zbog boravka u Zagrebu:

“Eto me u Zagrebu, ovdje sam već nekoliko tjedana, nova baza mi je kafić Marka Viduke na Šestinama”, govori bivši član Milana pa dodaje: “Namjeravam ostati u Hrvatskoj, ne planiram se vratiti u Australiju, nije mi to ni lako. Produžit ću boravak ovdje i tražiti šansu za posao.”.

Inače, već se neko vrijeme šuška kao bi Kalac i Popović mogli dobiti priliku raditi u hrvatskom prvoligašu jer nekima itekako visi posao. Prije nekoliko dana otkaz u Lokomotivi dobio je Jerko Leko, a na njegovo mjesto stigao je Samir Toplak.

Komentari

komentara

« Povratak