Bivši nizozemski reprezentativac preminuo nakon teške bolesti

FOTO:

Fernando Ricksen, bivši nizozemski reprezentativac i igrač Rangersa i Zenita, preminuo je u 43. godini, objavili su iz škotskog Glasgow Rangersa.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je 2013. završio karijeru, Ricksen je otkrio da je smrtno bolestan kad mu je dijagnosticiran ALS, odnosno amiotrofična lateralna skleroza, koja udara na živčani sustav i progresivno vodi do potpune paralize.

S bolešću se borio punih šest godina. Ricksen je seniorsku karijeru započeo u Fortuni Sittard 1994. i u njoj proveo tri godine prije prelaska u AZ, u kojem je također igrao tri sezone, a 2000. je potpisao za Rangerse.

Ondje je proveo najbolje dane karijere, sve do 2006. kad je prvo posuđen, a zatim i prodan ruskom Zenitu. Vratio se u Fortunu 2010., a ondje je i završio karijeru 2013. godine. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 12 utakmica u razdoblju između 2000. i 2003. godine.

Karijera mu je bila prožeta incidentima i problemima s alkoholom, zbog kojih je morao otići i iz Rangersa i iz Zenita. Pokušavao ih se riješiti apstinencijom, ali naposljetku je morao u kliniku za odvikavanje.

OVO JE ODLIČNO: NAVIJAČI JUVENTUSA ŽESTOKO POPLJUVALI UPRAVU KLUBA ZBOG MANDŽUKIĆA!

Komentari

komentara

« Povratak