BIVŠI TRENER HAJDUKA: “Ove godine bit ćemo prvaci i što ćemo onda?”

FOTO:

Marko Lozo (35) prije pet godina postao je najmlađi trener u povijesti SuperSport HNL-a, a prije toga je jednu utakmicu vodio i Hajduk, u kojem je bio član stožera Damira Burića i Marijana Pušnika. Osim toga, kao igrač je prošao Hajdukovu omladinsku školu. Ovako je komentirao što je Hajduk osvojio “naslov” jesenskog prvaka:

“Hajduk će ove godine biti prvak. Mi smo prvaci i što ćemo onda? Koji su benefiti od prvog mjesta? Hoće li Hajduk uzeti od toga 10 milijuna ? Neće. Koga će prodati? Vuškovića je već prodao. Možda Sahitija. Tko su ti igrači koji dolaze? Bit ćeš prvak, ali koji su benefiti toga? Hajduk se nepotrebno bavi pričom da bude prvak. Umjesto toga neka svake godine bude drugi, ali neka ozbiljno participira u Europi i bude organiziran kao ozbiljan europski klub. Pa će kao posljedica toga doći toliko željeni naslov i da bude stabilan klub. Ovako je to na silu”, tvrdi Lozo.

Dodaje da će nakon euforije u slučaju naslova jako brzo, već na ljeto iduće godine doći europsko i kadrovsko otrježnjenje: “Bit će prvaci i što onda? Prvo ili drugo pretkolo Lige prvaka možda ispadneš, vjerojatno ćeš ispasti. Ili da ne ispadneš trebaš dovesti 6 ili 7 novih igrača. Koja je to razina kvalitete da se odmah prilagode? To ne postoji.”

Lozo misli da ludnica oko Hajduka djeluje loše na mlade igrače kluba: “Euforija i ludilo u Splitu i Dalmaciji stvaraju strahoviti pritisak na izvrsne mlade igrače Hajduka.” Dodaje i da je najbolja generacija mladih zadnjih desetljeća zanemarena: “Mladi hajdukovci koji su prošle sezone igrali finale juniorske Lige prvaka, ove sezoni nisu dobili priliku u prvoj momčadi.

Uvijek bih prije stavio Brajkovića umjesto Dajakua. Svaka njemu čast, igrač iz Bayerna, ali po čemu je lošiji Brajković? Hajduku je domaći dečko Sigur u momčad ušao sretno i slučajno umjesto Moufija, pojačanja koje su doveli iz Francuske. Čubelić je li-la s Benrahouom. Prpić nije ništa lošiji od Dialla, a eno ga na kaljenju u Radomlju. Meni bi u ovakvim slučajevima uvijek igrali domaći igrači”, izjavio je Lozo kod Ante Breke u emisiji Sport nedjeljom.

Komentari

komentara

« Povratak