BIZARAN POTEZ: Ponajbolji naš sudac poslan na hlađenje! A evo i zašto…

FOTO:

U nedjelju su čudnu utakmicu odigrali Gorica i Rijeka. Gosti su slavili 0:2, ali dvoboj je obilježio katastrofalan teren za igru. Glavni sudac bio je Duje Strukan iz Splita.

39-godišnji sudac sada se nije našao na popisu sudaca koji su delegirani za 23. kolo Supersport HNL-a. Nema ga na popisu kao glavnog suca, ali ni u bilo kojem drugom svojstvu. Strukan slovi za jednog od najboljih hrvatskih sudaca, njegov sudački tim je i međunarodno priznat, ali za vikend ga nećemo gledati na HNL travnjacima.

Ove sezone je Strukan sa svojim timom sudio i europske utakmice, ali ovog tjedna to neće biti slučaj, nije delegiran ni za jednu utakmicu Europa lige ili Konferencijske lige koje se igraju ovaj tjedan. Čini se da je Strukan poslan na hlađenje jer Sudačka komisija nije bila zadovoljna time kako je prošlog vikenda odradio svoj posao u Gorici.

“KNS HNS-a smatra da je sudac utakmice nakon prvog dijela istu trebao prekinuti. Naime, poslije velikih oborina koje su započele nakon početka utakmice, teren za igru nije bio u stanju koje je preporučljivo za odigravanje nogometne utakmice.

Nastavak utakmice trebao se odigrati kada za to bude nogometnih uvjeta. Također napominjemo da je analiza incidenata na utakmici bila iznimno otežana pa stoga moramo imati razumijevanja da je sucu utakmice bilo ponekad gotovo nemoguće donijeti točnu odluku”, objavili su.

Komentari

komentara

« Povratak