BJELICA ODLAZI IZ DINAMA? “Da, to je moj veliki san…”

FOTO:

Aktualni trener Dinama, Nenad Bjelica, dao je veliki intervju za Sport1.de u kojem je pričao o svom bivšem igraču Daniju Olmu, ali i ambicijama koje ima kao nogometni strateg. Opširni intervju preveo je index.hr, a cijeli sadržaj možete pročitati OVDJE.

Nijemce je prvo zanimalo kakav je Olmo kao osoba:

“Odličan nogometaš i odlična osoba, vrlo prizeman. Odrastao je u Španjolskoj do svoje 16. godine. Nakon toga je došao u Dinamo i nije imao lagan put u prve dvije godine. No posljednje dvije sezone vrlo dobro se razvio te bio naš najbolji igrač. On je bio nezamjenjivi asistent i golgeter u našoj momčadi. Vjerujem da je izabrao pravi klub u RB Leipzigu.”

Bayern je također bio zainteresiran za njega:

“Imam osjećaj da se u Bayernu ne koriste mladi igrači koliko u Leipzigu. Borussia Dortmund radi nešto slično kao Leipzig. No u Leipzigu je povjerenje u mlade igrače za stupanj veće nego u ova dva kluba. Dani je također bio impresioniran pozivom trenera Juliana Nagelsmanna koji ga je uvjerio da dođe tamo. To je izuzetno važno za Danija, on je vrlo osjetljiv, jednostavan momak. Kada osjeća povjerenje trenera, on ide kroz vatru za njega. Tako je bilo i sa mnom”, rekao je Bjelica pa nastavio:

“Dečko će pokazati Nagelsmannu koliko je dobar igrač. U Leipzigu sada ima mir i može nastaviti raditi na sebi. Sljedeći skok u veći klub neće se dugo čekati. Nemam ništa protiv Leipziga, to je veliki klub, ali Dani ima potencijal za klubove poput Real Madrida ili Barcelone.”

Bjelica je potom objasnio što to Dani ima pa je materijal za takve klubove.

“Psihički je vrlo jak i uvijek je nogama na tlu. Na terenu i pored njega, fokusiran je samo na nogomet. Kada je na terenu, opasan je po gol protivnika. Ima oko za prepoznati situaciju, dribling u situacijama jedan na jedan. I to može koristiti na više pozicija. Mogao je igrati na svim pozicijama u našem veznom redu. No, njegov je mentalitet, koji mnogi mladi igrači nemaju, jedinstven. Dani može daleko s tim.”

Upitali su Nijemci Bjelicu vidi li se u Bundesligi jednoga dana.

“Jednom sam gotovo završio u Bundesligi, ali na kraju to nije uspjelo. Sada sam u velikom klubu gdje se mogu jako dobro razvijati. Ali u nekom trenutku htjet ću ponovno otići u inozemstvo. U Njemačku, Španjolsku ili Italiju. Želim raditi u jednoj od te tri lige. Još uvijek imam ugovor s Dinamom do 2021., ali Bundesliga je svakako moj san”, rekao je Bjelica nakon čega su ga pitali bi li mu se svidjelo voditi Borussiju Dortmund budući da je pozicija Luciena Favrea pod upitnikom.

“Haha! Sigurno. Ali nikada se neću ponuditi nekom klubu.”

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

ZASLUŽIO JE: Hrvatski trener, Ivan Jurić, od ljeta preuzima talijanskog velikana!

Komentari

komentara

« Povratak