Bjelici se umjesto Serie A nudi iznenađujuća opcija? Borba za trofeje i Europu

FOTO:

Nenad Bjelica već je nekoliko tjedana jedno od imena koja se u regiji najčešće spominju kao ona kojima ovog ljeta slijedi trenerski iskorak u neku od liga Petice. Tome su najviše pridonijele priče iz Italije, prema kojima Cremonese i Spezija, tamošnji prvoligaši, žele na svojoj klupi vidjeti aktualnog trenera Osijeka.

Vijest o Speziji je početkom pretprošlog tjedna potvrdio jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za transfere Gianluca Di Marzio, a kasnije je preko Tuttomercata došla i nova vijest da Bjelicu želi i Cremonese, klub koji je tek nedavno ostvario plasman u Serie A.

Nakon što su se te vijesti raširile medijskim prostorom, kontaktirali smo Bjelicu za komentar, ali on je s nama podijelio samo jednu rečenicu. “Do 13.6. ne želim ništa komentirati”, poručio je Bjelica.

Ipak, priča oko njegovog ostanka odnosno odlaska iz Osijeka dobila je novu dimenziju. U posljednja dva dana počelo se šuškati kako bi se Bjelica mogao ovog ljeta vratiti na klupu Lecha iz Poznana, kluba koji je trenirao od 2016. do 2018., kad je preuzeo Dinamo.

Lech je prije dva dana objavio da je ostao bez trenera. Maciej Skorza povukao se iz privatnih razloga, a u poljskim medijima odmah su krenule špekulacije o potencijalnim nasljednicima. Ime Nenada Bjelice nalazi se visoko na tim listama, a naši izvori iz Poljske kažu kako u Lechu itekako ozbiljno razmišljaju o hrvatskom treneru.

Doduše, to što razmišljaju ne znači da će do posla i doći. Bilo bi neuobičajeno da trener koji ima ponude iz Serie A, ali i mogućnost ostanka u Osijeku, ode u poljsku ligu, čak 28. ligu po koeficijentu u Europi.

No treba uzeti u obzir da je Lech aktualni prvak te zemlje te da bi Bjelici nudio borbu za titule, ali i igranje europskih skupina, ono što u Osijeku nije vjerojatno, a u Speziji i Cremoneseu zvuči kao znanstvena fantastika. Bilo kako bilo, Bjelica je bio jasan, sve što ima reći će 13. lipnja.

Igrači i zaposlenici Osijeka se 13. lipnja vraćaju s pauze i počinju s pripremama pa je Bjelica vjerojatno zato odabrao taj datum kao referentnu točku, ali nije jasno znači li to da će taj dan objaviti neku odluku, održati dodatan sastanak s Upravom ili samo presicu na kojoj će odgovoriti na glasine. To tek ostaje za vidjeti, prenosi Index.hr.

PAKLENI TRANSFER: AC MILAN DAJE REBIĆA I NOVAC ZA OVU ZVIJEZDU!

Komentari

komentara

« Povratak