BOJKOT SVJETSKOG PRVENSTVA? Evo što o tome kaže izbornik velike nacije!

FOTO:

Engleska reprezentacija je bez poraza završila natjecanje u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako se izravno plasirala na turnir. Tamo će pokušati osvojiti naslov koji sanja od 1966. kad ga je jedini put osvojila.

Postavilo se pitanje hoće li Engleska možda bojkotirati SP u zemlji koja se često kritizira po pitanjima ljudskih prava i korupcije. Na njega je odgovorio izbornik Gareth Southgate.

“Nisam siguran što bismo time postigli. To bi bila velika priča, ali turnir bi se održao. Najgore što se dogodilo, a to nema nikakve veze s vjerom i kulturom, jest ono što se zbivalo tijekom građenja stadiona. Nažalost, po tom pitanju ne možemo ništa napraviti”, započeo je Southgate objašnjenje zašto ne namjerava bojkotirati katarski SP.

Tijekom izgradnje stadiona na kojima će se održati turnir preminulo je mnogo ljudi. Mediji su pisali njih čak 6500, a pretpostavlja se da je neslužbeni broj preminulih još veći. Guardian je do te brojke došao pozivajući se na izvore iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, odakle dolazi iznimno jeftina radna snaga.

Prema njihovom istraživanju, od 2011. do 2020. poginulo je 5927 radnika iz tih zemalja, a još 824 poginula radnika su iz Pakistana. To su podaci prikupljeni iz veleposlanstva tih zemalja u Kataru.

Guardian smatra da je stvaran broj mrtvih puno, puno veći jer nema podataka iz Kenije i Filipina te još nekih zemalja iz kojih je jako puno radnika. Oni nisu stradali isključivo na gradilištima stadiona, već i na objektima popratne infrastrukture poput cesta, nadvožnjaka, stanica, hotela itd.

“Već godinama znamo da će se Svjetsko prvenstvo održati u Kataru. Isprepleteni smo, kao što vidimo na primjeru Rusije, raznim ulaganjima u tu zemlju. Situacija je komplicirana, ne samo pitanje, već posljedice diplomatskih odnosa i ophođenja s drugim zemljama i drugim organizacijama. One su iznimno komplicirane”, poručio je engleski izbornik, prenosi Index.hr.

SENZACIJA DANA: NEWCASTLE UNITED KUPUJE PSG-OVU ZVIJEZDU ZA 238 MILIJUNA EURA!?

Komentari

komentara

« Povratak