BOMBA IZ ENGLESKE: Zlatan Ibrahimović odlazi iz Manchester Uniteda?

FOTO:

Bivši glavni menadžer LA Galaxy-ja Alexi Lalas, čovjek koji je doveo Davida Beckhama u američku nogometnu ligu, vjeruje da će se to dogoditi i u slučaju Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimoviću već otprije privlačan klubovima MLS-a

Ibrahimović je prošlo ljeto potpisao za Manchester United unatoč vrlo primamljivim ponudama iz američke nogometne lige (MLS-a). Proteklih dana ponovno su se javila nagađanja kako LA Galaxy i dalje želi švedskog reprezentativca. S obzirom da Ibrahimoviću već ovog ljeta izlazi ugovor u Manchesteru, u kalifornijskom klubu se nadaju da bi mogli pridobiti ovog 35-ogodišnjaka.

Mislim da za dolazak Zlatana u LA Galaxy postoje realne šanse, bilo da će se to dogoditi ovog ljeta ili za godinu dana.“, kazao je za BBC Alexi Lalas, bivši menadžer ovog kalifornijskog kluba.

Lalas je bio glavni klupski menadžer 2007. kad je Galaxy u svoje redove doveo Manchesterovu legendu, Davida Beckhama, koji je ujedno postao najplaćeniji igrač MLS-a.

Beckhamovo potpisivanje za jedan američki klub otvorilo je vrata brojnim poznatim europskim nogometnim zvijezdama za ulazak u MLS, što je uvelike promijenilo cijene transfera na američkom kontinentu.

Odlazak u SAD je stvar imidža

Slučaj Davida Beckhama nije se riješio preko noći. Više godina smo stvarali i njegovali odnos s njim i njegovim agentom. Kad je kucnuo pravi čas, bili smo spremni za konkretnu ponudu, i to ne samo što se novca tiče,već i čitave organizacije života u SAD-u.“, otkrio je Lalas.

Lalas vjeruje kako bi se i u slučaju Ibrahimovića moglo ponoviti isto. Ibrahimovića bi mogla privući ne samo količina novca koju LA Galaxy nudi već i stil života koji nudi Kalifornija, što bi uvelike utjecalo i na njegov osobni brand koji njeguje u Europi.

Radi se o stilu života koji je vrlo, vrlo privlačan ljudima. Za Zlatana bi to značilo širenje ugleda i reputacije koju uživa u Europi, ne samo na ljude koji u Americi prate nogomet, nego i mnogo šire.“, smatra Lalas.

Ljudima poput Zlatana, koji njeguju svoj osobni brand, ovakva prilika može biti odličan potez.“, zaključio je Lalas.

Treći najpoželjniji igrač u MLS-u

Prema pisanju američkog ESPN ni igrači američke lige ne bi imali ništa protiv da im se Ibrahimović pridruži. Prema provedenoj anketi među 140 igrača MLS-a, Ibrahimović je, s 22%, treći najpoželjniji igrač, odmah nakon Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/soping-lista-barcelone-reala-glavne-mete-ljetni-prijelazni-rok/

Komentari

komentara

« Povratak