BOMBA IZ ITALIJE: Roko Šimić na meti talijanskog velikana!

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

Mladi hrvatski napadač, Roko Šimić, nastavlja zabijati golove u dresu juniorske ekipe austrijskog Salzburga.

Njegova ekipa jučer je razbila španjolski Atletico Madrid s nestvarnih 5:0 u polufinalu juniorske Lige prvaka. Igračem utakmice proglašen je upravo Roko Šimić koji je dva puta bio strijelac te jednom asistent. Zbog toga se ugledni talijanski list Calciomercato raspisao o njemu:

“U Ligi prvaka mladih, najjačem europskom natjecanju mladih nogometaša, rođena je zvijezda. Zove se Roko Šimić”, piše Calciomercato u današnjem osvrtu na sjajnu partiju hrvatskog U-21 reprezentativca protiv Atletica i podsjetnik da je mladi Šimić rođen u Milanu dok je njegov otac Dario igrao za istoimeni klub.

Milan je propustio priliku da ga dovede, nastavlja se u tekstu u kojem se navodi da je velikan sa San Sira bio zainteresiran za dovođenje mladića, tad igrača Lokomotive. U Milanu su računali na to da bi mogli iskoristiti činjenicu da je Dario Šimić, njegov otac, dio skautske službe kluba.

RB Salzburg je Roku ponudio jasan projekt i put ulaska u prvu momčad vodeći se primjerom Erlinga Halanda, a Lokomotivi četiri milijuna eura, zbog čega je Šimić mlađi danas igrač koji radi razliku u RB Salzburgu, a ne dio Milanovog tima. Milan ga i dalje prati, zaključuje se.

Šimić je ove sezone zabio 13 pogodaka za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige. U Ligi prvaka mladih bio je strijelac šest puta, kao i za Hrvatsku U-21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Komentari

komentara

« Povratak