BOMBA IZ MAKSIMIRA: Dinamo Zagreb dobio novog sportskog direktora!

FOTO:

Novopečeni predsjednik zagrebačkog Dinama, Velimir Zajec, jasno je dao do znanja prije nekoliko dana – moramo pronaći sportskog direktora!

I to je danas odradio Dinamov Izvršni odbor na prvoj sjednici. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave. On će biti zadužen za financije, ljudske resurse, pravne i opće poslove, ali puno važnije od titule jest da bez njegova potpisa Uprava neće moći donijeti nijednu odluku.

U prijevodu, Manenica je tako postao jači od predsjednice Uprave Vlatke Peras, čiji potpis i dalje vrijedi dva glasa, ali ne znači ništa ako bilo koju odluku prije nje nije potpisao Manenica. Peras je i dalje nominalno šefica Uprave, ali samo na papiru i više nije toliko utjecajna.

Kako piše Index.hr, također je imenovan i vršitelj dužnosti sportskog direktora. To će do odabira “pravog” sportskog direktora biti Marko Marić, dosadašnji voditelj programa razvoja mlađih uzrasta i omladinske škole, a novi IO zadovoljan je njegovim rezultatima u tom segmentu.

Marić i čitav sportski sektor trebao bi izravno komunicirati s Velimirom Zajecom i njemu odgovarati, a ideja je da se rastereti trenera Sergeja Jakirovića i omogući mu se da se posveti isključivo momčadi i borbi za naslov prvaka do kraja sezone. Tad će se tražiti dugoročno rješenje na toj prevažnoj funkciji u klubu.

Izvršni odbor donio je i odluku o formiranju tri nova odbora; odbor za financijska i organizacijska pitanja, odbor za izgradnju stadiona i odbor za članstvo. Članovi tih odbora bit će imenovani sljedećeg tjedna, odnosno sljedećeg ponedjeljka na novoj sjednici Izvršnog odbora.

Komentari

komentara

« Povratak